tiistai 6. marraskuuta 2012

Ulkoilupäivä

Tänään oli ihan siisti päivä. Käytiin ongelmanuorista koostuvan pienryhmän kanssa pienellä kävelyllä metsässä, sitten ajeltiin vuoren huipulle katselemaan maisemia ja harhailemaan vähän lisää. Se oli siistiä paitsi ryhmädynamiikan, myös ihan oman nupin kannalta. Maisemat olivat taas sitä luokkaa, että otin suttuisia kuvia ihan vain ärsyttääkseni kotijoukkoja sillä, miten vähän tuollaiset suttuiset kuvat yhtään ketään lämmittää. On aivan eri asia seistä vuoren huipulla ja pällistellä alas laaksoon ja toisella puolella merelle ja kolmannella kaupunkiin ja neljännellä seuraavalle huipulle. Vanha zeniläinen viisaus sanoo: kun pääset vuoren huipulle, jatka kiipeämistä. Se on hyvä neuvo ihan jo siksi, että se mitä luulet aina huipuksi, onkin jotain tasaisempaa kohtaa tiellä ylemmäs, ja huippukin on lopulta sen verran laakea, ettei se oikein tunnu saavutukselta.

 Tuuli ja satoi, mutta olin niin innoissani, ettei juuri haitannut. Ryhmän pojat koittivat välistä kiukutella, mutta siinä tulikin ryhmädynamiikka taas esiin: Vanhin poika oli gangstanuori, toinen oli vähän nuorempi, he olivat pitkään olleet kahdestaan tämä ryhmä, nyt siihen tuli ensimmäistä kertaa mukaan kolmas, jonka nämä kyllä tunsivat entuudestaan, vissiin koulusta. Uusimmalla oli tietysti tarve todistella ja koittaa päästä jengiin hölmöilemällä, toinenkin oli taipuvainen hölmöilyyn, mutta totteli vanhinta. Elikkäs, kun luot jonkinlaisen kontaktin vanhimpaan, saat vedettyä muut mukanasi, koska se uusinkin jäsen kyllä tulee perässä, kun jää ilman yleisöä. Sekoilu ei auta jos ei kukaan ole näkemässä sitä. Aamusta ne vielä katselivat mua vähän oudosti ja hölmösti, ja olin ohjaajallekin ihan uusi naama, eli taas töissä täysin tuntemattomien ihmisten kanssa. Loppupäivästä ne jo tarjosivat rystysiä kun piti autosta junaan poistua, tunsin siis onnistuneeni työssäni melko hyvin, vaikka päivän sisältö ei paperilla ollutkaan mitään muuta, kuin kävelyä. Se onkin mielestäni ehkä kaikkein paras ulkoilun muoto, koska se antaa tilaa keskustelulle ja ihan erilaiselle terapialle tuollaistenkin hyperaktiivisten nuorten tapauksessa.





2 kommenttia:

  1. No comments, mutta tässä ois sulle Jere hommia... Lahen elävän musiikin yhdistys Lahen elävän musiikin yhdistys julistaa avatuksi kilpailun, jonka tarkoituksena on löytää idealtaan tuore ja visuaalisesti raikas tunnus vastaperustetun yhdistyksen käyttöön.

    Logo-ehdotuksen ei tarvitse olla täysin viimeistelty versio. Voittajaehdotuksen tehneen kanssa suunnitellaan logo valmiiksi, ja lisäksi voittaja osallistuu yhdistyksen graafikkojen kanssa yhdistyksen visuaalisen ilmeen suunnitteluun logon pohjalta.

    Kilpailun järjestäjä: Lahen elävän musiikin yhdistys ry

    Kilpailun kohde: Kilpailun kohteena on yhdistyksen liikemerkki ja logo

    Logon suunnittelun rajoitukset: Liikemerkin tulee olla hengeltään lahtelainen, ja sen pitää toimia yhdessä tekstin "Lahen elävän musiikin yhdistys" kanssa.

    Kilpailun eteneminen: Logoehdotukset tulee lähettää 30.11.2012 mennessä elmun viralliseen sähköpostiin lahenelmu@gmail.com.

    Esiraati valitsee 3-5 kilpailutyötä yleisöäänestykseen yhdistyksen Facebook-sivustolle.

    Yleisöäänestys on 5.12. - 12.12.2012.

    Voittajan palkkio: Voittajaehdotuksen tehnyt osallistuu yhdistyksen visuaalisen ilmeen suunnittelemiseen ja saa siitä luonnollisesti mainetta, kunniaa sekä työtodistuksen CV:hen.

    Lisäksi äänestäneiden kesken arvotaan kolme kappaletta tuotepalkintoja.

    Aineistovaatimukset: Kilpailuun toimitetaan liikemerkki ja logo sekä niiden mahdollinen käyttöohjeistus. Ehdotus toimitetaan sähköpostitse, kuvat tulee olla vektorimuodossa (pdf, esp, ai tms).

    Ehdotusten vastaanotto: Kuten mainittu, kilpailuehdotusten tulee olla perillä 30.11.2012 kello 24 mennessä. Kilpailuehdotukset toimitetaan sähköpostitse osoitteeseen lahenelmu@gmail.com

    VastaaPoista
  2. Tattis, pitääpä kattoa jos kerkeis piirrellä tässä jotain, eiköhän tuo kuitenki jotenkin meikää työllistä jossain vaiheessa.

    VastaaPoista