keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Tilannepaivitysta.

Paivat kuluu lahinna matkusteluun.. Siksi ostin bandcampista Peter Dolvingin Thieves & Liarsin matkamusiikiksi ja kirjakaupasta Franz Kafkan Metamorphosis-kokoelman matkalukemiseksi. Huomenna pitaa herata suhteellisen ajoissa, kun puoli yhdeksalta pitaa olla jo Ystrad Mynachissa menossa kovaa vauhtia kohti nuorisofoorumin vuosikokousta. Tormasin tanaan myos legendaariseen kulttuurieroon, nimittain siihen etta kun taalla puhutaan puoli kahdeksasta, tarkoitetaan puolta yli kahdeksaa. Muistin viime hetkella, etta tastahan taisi englannin opettaja jossain kolmannella luokalla mainitakin. Luulin jo, etta pitaa lahtea taalta liikkumaan varttia vaille kuusi, etta olisi puoli kahdeksalta perilla, mutta sain tunnin lisaaikaa.

Tyo on vahan erilaista kuin luulin, mutta se ei haittaa. Lahtiessa olin siina ymmarryksessa, etta olen paaasiassa kehitysvammaisten lasten kanssa tekemisissa, mutta suurelta osin tassa on kuitenkin ihan tavallista nuorisotyota, ja esimerkiksi perjantaina mennaan opettamaan "tavallisille" nuorille mentoritaitoja, jotta he voisivat toimia tukioppilaina ja kayda kehitysvammaisten nuorten kanssa vaikkapa nuorisokeskuksissa, koska tavallisesti asetelma on ollut se, etta jos nuori menee sinne tyontekijan kanssa, tyontekija otetaan vastaan tavallaan huoltajana, vaikka se ei olisi tarkoituskaan. Jotenkin tuntuu, etta taalla koko ilmapiiri kehitysvammaisten hyvaksi tehtavaa tyota kohtaan on aivan erilainen kuin Suomessa. Tanaan oli viimeinen kerta pienryhman kanssa tehtya "elokuva-kurssia", jossa siis kavimme katsomassa Hotel Transylvanian, ja tanaan kirjoittelimme siita ajatuksia ylos, ja niiden pohjalta lyhyen arvostelun. Se meni oikeasti melko hyvin, vaikka tuo viidesta kuuteen on ajankohtana sellainen, etta alkaa meno olla jo melko rauhatonta muutenkin.

Nyt olisi seuraavaksi ohjelmassa kylpy jannan hajuisessa hanavedessa (en tajua miten se voi haista ja maistua niin oljylle), sitten nukkumaan ja aamulla taas ylos juoksentelemaan bussista ja junasta toiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti